Mauwtfa_natua
Junior Member

Registered: 2-9-2013
Member Is Offline
|
|
Interesują mnie najlepsze kremy na naczynka
Witajcie. Chciałabym się dowiedziec, które kremy do cery wrażliwej naczynkowej uważacie za najlepsze. Zauważyłam,
ze w drogeriach jest całkiem sporo tego typu kremów i nie wiem który wybrac.
|
|
karafka
Junior Member

Member Is Offline
|
|
A wcześniej stosowałaś już jakiś krem do cery naczynkowej? Jeśli tak, to jak oceniasz jego działanie?
|
|
Mauwtfa_natua
Junior Member

Member Is Offline
|
|
Jak dotąd nie stosowałam żadnego kremu do cery naczynkowej, bo naczynka pojawiły się na mojej twarzy całkiem niedawno.
Wcześniej stosowałem kremy do cery normalnej.
|
|
karafka
Junior Member

Member Is Offline
|
|
Rozumiem. Jeśli o mnie chodzi, to ja stosowałam kilka i trudno mi wskazac jakiś jeden najskuteczniejszy. Polecam Ci zapoznanie się
zestawieniem znajdującym się pod linkiem
aptekamini.pl/category/dermokosmetyki-do-twarzy-kremy-do-twarzy-kremy-do-cery-wrazliwej-naczynkowej. Są tam opisane najlepsze kremy na naczynka,
pochodzące od róznych firm. Gdy porównasz ze sobą ich składy oraz opisy działania, powinnaś znaleźć taki, który
będzie Ci najbardziej odpowiadać.
|
|
Elfika
Junior Member

Registered: 28-5-2015
Member Is Offline
|
|
Ja również znam to zestawienie, przygotowane przez Aptekę MINI. Po zapoznaniu się z nim wybrałam dla siebie stamtąd
takie kremy do cery naczynkowej, które zawierały w swoim składzie potrzebne mi cenne składniki, takie jak: witamina K oraz olej
lniany. Z efektów działania tych dermokosmetyków jestem bardzo zadowolona.
|
|
Mauwtfa_natua
Junior Member

Member Is Offline
|
|
Rozumiem. A jakie działanie na cerę naczynkową ma zawarta w tych kremach witamina K oraz olej lniany?
|
|
Afirmatorka
Junior Member

Member Is Offline
|
|
Witamina K ma działanie uszczelniające ścianki naczyn krwionośnych i przeciwdziałające ich uszkodzeniu oraz powstaniu
trwałych zaczerwienień. Olej lniany natomiast zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 oraz Omega-6, które uelastyczniają
skórę i zapewniają jej optymalną ochronę przed wysuszeniem.
|
|
Mauwtfa_natua
Junior Member

Member Is Offline
|
|
Aha, a gdzie można kupić te kremy z witaminą K i olejem lnianym? Czy są dostepne w drogeriach czy raczej tylko w aptekach?
|
|
Afirmatorka
Junior Member

Member Is Offline
|
|
Nie wiem, czy można je dostać w drogeriach, ale przypuszczam, że może być z tym kłopot. Ja zawsze zamawiam te i inne
dermokosmetyki w działającej online Aptece MINI. Jest tam szeroki wybór produktów o działaniu leczniczym i
pielęgnacyjnym w bardzo korzystnych cenach. Przesyłka też nie kosztuje dużo i nie trzeba na nią długo czekać.
|
|